U bent hier: Home > Microkorn gazonkalk
*

Samenstelling

53 NW

Verpakking

20 kg verpakking

Gazonkalk met ultrafijne korrel - supersnel oplosbaar

Fertigreen® Microkorn® Gazonkalk is een unieke gekorrelde kalk onder de vorm van een microgranulaat. Het is dé aangewezen korrelkalk voor intensief onderhouden siergazons, golfterreinen, grassportvelden en openbaar groen.

  • Een unieke microkorrel
  • Microkorn® is een puur en 100% zuiver calciumcarbonaat afkomstig uit kalkgroeven.
  • Een snelle en efficiënte pH-verhogende werking door de hoge fijnheid. Het ultra fijne microgranulaat zorgt voor een zeer snelle oplosbaarheid en opneembaarheid onder alle omstandigheden.
  • Microkorn® valt diep tussen het gras, aan de voet van de grasplant en niet op de grasmat. Het minste bodemvocht, dauw of neerslag zorgt ervoor dat elke microkorrel zeer snel oplost en optimaal door de bodem wordt opgenomen.
  • De uitstekende Microkorn® korrelkwaliteit zorgt voor perfecte strooi-eigenschappen met alle meststofstrooiers. Dit zorgt op zijn beurt voor een homogene verdeling en egaal strooibeeld over de gehele grasmat.

Gebruik & hoeveelheid

Om de kalktoestand op peil te houden is een onderhouds-bekalking van 10 à 15 kg per 100 m2 aangewezen.  Het najaar en het voorjaar zijn de beste periodes om Fertigreen® Microkorn® te strooien.

Microkorn® is toegelaten in de biologisch land- en tuinbouw conform de EG-verordening nr. 834/2007.

Uitgebreide samenstelling

EG-MESTSTOF - KALKMESTSTOF

Kalksteen - extra kwaliteit

53% neutraliserende waarde

37% Calcium (Ca) totaal

52% Calciumoxide (CaO) totaal